Rólunk

Frissítve:

 

2001 nyarán elhatároztam, hogy tengerimalacot szeretnék tartani. Egyértelmű volt számomra, hogy tenyésztőtől fogok malacot vásárolni. Az álmom egy vörös-fehér rövidszőrű malacka volt. Mielött belevágtam a tartásba széleskörű információ gyűjtés végeztem:

- allergia teszt: fél óra Siklósi István tenyészetében
- tartás: könyvek, internet, Siklós István kérdezgetése

A tenyésztők segítségével találtam egy vörös-fehér malackát. Ő lett Rézike (azért Rézike, mert az egyetlen tengerimalac akit ismertem, az általános iskolai osztálytársam piros szemű fehér malaca volt és Őt hívták Rézikének) és, hogy ne legyen egyedül választottam mellé egy másik nöstény malacot. (Mivel csak egy névvel készültem így Őt a szinéről elneveztem Citromnak)

Rézike sajnos meghalt 3 évesen petefészek cisztában így, hogy Citrom ne maradjon egyedül megvásároltam Evetkét aki egy fajtatiszta angol bóbitás malac.
Az állatorvosunk tapasztalata szerint ez a betegség azoknál a nőstény malacoknál gyakori, akik nem ellenek. Azért vettem fajtatiszta malacot, mert ha már ajánlott ellenie, akkor ne a keverék malacok népes táborát gyarapítsam. És innentől nem volt megállás ....

Magyar Honlap Linkek 

Listinus Toplisten  

 

Check out the Top 50 Guinea Pig sites!