Történetek

Magyar Honlap Linkek 

Listinus Toplisten  

Frissítve:

 

Abigél :

2005 augusztusában egy ismerősünk kutyája észrevette, hogy az óvoda kertjében két tengerimalac rohangál. Félórás kergetőzés után sikerült őket befognunk. Egy hím és egy nőstény malac volt. A hímet kolléganőm befogadta és Dömének keresztelte el. A nőstény nálam maradt, Ő lett Abigél. Pár hét múlva gyanúsan elkezdett gömbölyödni, majd a befogástól számított kb. két hónap múlva három kismalacnak adott életet (2 hím, 1 nőstény), akiknek nagyon jó gazdikat találtunk.

Evetke:

Ő a tenyészet alapító malaca. Amint elérte a megfelelő kort kerestem neki egy vőlegényt Balto from Old Warriort. Sajnos ez az alom nem született meg, mert amikor Evetkét visszaraktam Citromhoz a két lányzó úgy összeverekedett, hogy 50 naposan elvetélt. Második vőlegénye Ares von Grünen Tal, tőle született meg a tenyészetem első tervezett alma. 2 hím és 1 nöstény, sajnos az egyik hím a születése után azonnal elpusztult, a megmaradt hím egy krém bóbitás (Artur), a nőstény sötétszemű fehér (Amidala).

Citrom:

Ő egy nagy túlélő. Három mütétje volt, az első műtétnél a bal emlőjét távolították el rosszindulatú daganat miatt, a második pár hónapra rá következett, ekkor a jobb emlőjéből távolítottak el daganatot, ezen műtéteket Dr. Fáncsi Gábor végezte el. A harmadik műtét 2005. októberében volt, melynek során ivartalanították ,egy kisebb diónyi elporcosodott sejtburjánzást távolítottak el ami a méhében fejlődött ki. Mindezt több apró petefészek ciszta okozta. Ez a műtét Dr. Demjén Zsófia hihetetlen bravúrja.

Ares:

Evetke második vőlegénye. Kötelességének teljesítése után pár héttel rosszul lett, mint utóbb kiderült egy 4 milliméteres húgykő okozta, melyet valami csodának köszönhetően nagy nehézségek árán kipisilt. A röntgen kimutatta, hogy a hólyagjában van még egy kő, ezt Dr. Demjén Zsófia műtétileg távolította el.

A von Werne malacok:

2006. május 26.-án érkezett meg Panna, Flörke, Sascha és Maximus (akit egy ismerősömnek hoztam), Irene von Werne tenyészetéből Németországból. Irenevel március végén vettem fel e-mailen a kapcsolatot, hogy szeretnék tőle tenyész állatokat vásárolni. Szerencsémre éppen több nösténye is vemhes volt.  Amint megszülettek a malacok Irene pár órára rá képeket küldött , hogy kiválasszam melyik állatot szeretném. Köszönöm a felém irányuló bizalmát, és hogy elsőként engem értesített az almok megszületéséről. Siklósi Istvánnnak pedig köszönöm a nyelvi akadályok leküzdésében nyújtott segítségét, és Sonja Eckernek, hogy a Németországból érkező állataimat fogadta és tartotta míg ki nem mentünk értük Ausztriába.

 

Check out the Top 50 Guinea Pig sites!